Annonse


Usikkerhet om Telia-pris

Det er et uvanlig prisforskjell på hele 24 prosent mellom bunn- og toppverdi. Dette reflekterer nok en del av den usikkerheten som nå er forbundet med IT- og telekomaksjer.

Likevel blir børsintroduksjonen den største noensinne i Sverige, og blant de største i Europa. Totalt kan det bli omsatt aksjer for 82,0 milliarder kroner.

På en pressekonferanse opplyste den svenske regjeringen at aksjeprisen vil ligge på mellom 69 og 91 kroner. Tegningstiden vil bli fra 25. mai til 8. juni. Den endelige prisen skal være klar 12. juni, og første noteringsdag er satt til dagen etter – 13. juni.

– Folkeaksje

– Det er mitt håp at mange personer direkte, eller indirekte gjennom sine aksjefond, blir deleiere i Telia. Jeg vil at Telia skal bli en folkeaksje. Målet er at alle som vil kjøpe aksjer skal få tildelt minst en børspost, sier næringsminister Björn Rosengren.

Annonse


Den svenske regjeringen tilbyr også halve aksjeposter for, som de sier, å gjøre Telia-aksjen mer tilgjengelig.

Totalt kan staten få inn mellom 39,5 og 68,2 milliarder kroner på salget. Samtidig kommer Telia å bli tilført mellom 9,9 og 12,8 milliarder kroner i ny kapital gjennom en ny emisjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse