tog og mobil

Annonse


Mobilfrie soner på tog

tog og mobilI Storbritannia har regjeringen nå innført mobilforbud på en rekke pendlertog, etter en storm av klager fra irriterte kunder. Også NSB tar nå affære mot støy på sine tog.

Nesten mobilforbud

– Vi innfører ikke mobilforbud, men nesten, sier informasjonssjef i NSB konsern, Svein Ringstad.

Fra og med høsten innfører NSB tre ulike avdelinger på sine Inter City-tog; Stille, Aktiv og Kontor. På avdelingen Stille, skal passasjerene få slippe unna mobilsnakk og annet prat.

Prating for aktive

-De som vil prate må sette seg på avdelingen Aktiv, sier Ringstad. Beslutningen fra NSB om å innføre støyfrie soner, henger mye sammen med utbredelsen av mobiltelefonen, og bruken av denne i enhver sammenheng.

Annonse


NSB har ingen planer om å innføre tilsvarende på lokal-togene sine.

Få klager

– Vi har ikke fått noen storm av klager fra kunder som irriterer seg over mobilsnakk på toget. Det er en viss grad av selvjustis i dag også som tilsynelatende fungerer ganske bra. Jeg har inntrykk av at de fleste tar hensyn, sier Ringstad.

På andre transportmidler er utviklingen motsatt. Oslo Sporveier er blant dem som nå jobber for å få mobildekning på alle sine vogner og strekninger.

Erstatter 1. og 2. klasse

Inntil nå har det vært første og andre klasse på de engelske togene, men nå skal de heller ha en klasse for de som arbeider og en annen for de som prater.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse