Annonse


Hver fjerde WAP-portal ikke brukbar

En britisk undersøkelse avslører nedslående tall for hvordan wap-portalene fungerer.

Hele 25 prosent av portalene inneholder feil som gjør det umulig å bruke tjenestene i wap-telefoner. Sidene som ble testet var en blanding av store multinasjonale portaler og selskaper i oppstartsfasen.

Undersøkelsen ble utført av AnywhereYouGo.com, som er en britisk sammenslutning av programutviklere. Problemet er ifølge utviklerne at språket som blir brukt til å utvikle wap-sider gir mindre rom for småfeil enn for eksempel html som brukes til å lage Internettsider.

De forskjellige mobilprodusentene tolker også wap-standarden på forskjellig måte.

Annonse


Analytikere som Wall Street Journal har pratet med regner med at det vil gå minst to år før de tekniske problemene med wap er løst. AnywhereYouGo.com planlegger å sette opp en testside der de som skal starte en wap-tjeneste kan prøve om den virkelig kan brukes i alle telefoner.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse