Annonse


Douglas Adams om livet, universet og wap

Foruten suksessen med den femdelte trilogien (!) The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy (HHGTTH), en slags altomspennende intergalaktisk komedie om “Life, the universe, and everything”, har Douglas Adams gjort seg til kjenne som en aktiv medspiller i den digitale utviklingen.

– Vi har en moralsk plikt til å se optimistisk på fremtiden. Hvis vi tror verden kommer til å ende opp som i Blade Runner, så er det akkurat det som vil skje, sier Adams.

Jordens utgave

Adams har i tillegg til forfatterkarrieren startet opp multimedieselskapet H2G2, opprinnelig døpt Digital Village, som har stått bak flere dataspill basert på humoristens romaner.

Annonse


Selskapet startet også internettprosjektet H2G2, og har dermed gjort fiksjonen til virkelighet ved å skape jordens utgave av HHGTTH.Adams, Douglas (ansikt)

Virtuell post-it

– Vi har jo egentlig bare sittet og ventet på wapteknologien. Det var jo tanken fra starten av å gjøre HHGTTG til en slags sanntidsguide, som alltid skulle være tilgjengelig for hvem som helst, sier Douglas Adams.

H2G2 var svært tidlig ute, og lanserte wapversjonen av guiden allerede i Desember 1999.

– Jo, vi var tidlig ute, men wap var altså det som skulle til for at guiden skulle bli mobil. Målet er at H2G2 skal bli en slags enorm verdensomspennende virtuell post-it lapp, sier Adams.

Slått av Stephen King

Men selv med et travelt liv som digital pioner, har ikke forfatterkarrieren blitt lagt på hylla. To nye romaner er i anmarsj, og en av de skal etter planen bli utgitt i digital utgave på Internett.

– Det er jo litt flaut. Her har jeg gått rundt og snakket i lengre tid om å utgi en bok utelukkende på Internett, og i mellomtiden så går Stephen King hen og kommer meg i forkjøpet.

Filmen kommer

Ellers har mye tid gått med til å skrive screenplay til den kommende Hitchhiker-filmen, som produseres av Disney.

– Filmen skal spilles inn om få måneder og det hele kommer til å bli veldig stort. I registolen sitter Jay Roach, som jo nylig har hatt en viss suksess med filmene om Austin Powers, røper Adams.

Forferdelige Windows

Adams er kjent som en trofast tilgjenger av Macintosh, men det har vært stunder hvor troen har blitt satt på prøve.

– For et par år siden slet Apple skikkelig, og det var da jeg måtte overveie den forferdelige tanken om å konvertere til Windows. Men etter at Steve Jobs er tilbake på plass igjen ser alt ut til å gå den rette veien, forteller en lettet Adams.

Fremtiden ifølge Adams

– Vi går en veldig spennende fremtid i møte og wap er bare det første spede skrittet i utviklingen mot det mobile. På kort sikt gleder jeg meg til vi får et system hvor vi alltid kan være koblet opp mot nettet. Etter hvert vil vi se at kunstig intelligens smelter sammen med Internett, og fantastiske ting vil skje, fabler Adams. H2G2-telefon

Killer ap

Og hva tror Douglas Adams kommer til å bli waps store ”killer application”?

– H2G2, naturligvis.

Vil du vite mer om Adams’ diverse foretak innen litteratur, TV, radio, film, musikk, naturvern, og Internett, kan du surfe til www.douglasadams.com og www.h2g2.com

Annonse