Annonse


Dot.com-hoder kan rulle

Investorene vil bli mer mistenksomme til ledere som lover for mye etter kollapset i britiske Boo.com onsdag. Boo.com har fått kraftig kritikk for å ha en god ide, men at gjennomføringen av ideen sviktet.

Mer realisme

Selv om det ikke er uventet for risikoinvestorer at noen prosjekter mislykkes, så regner svenske eksperter med at Boo.com-konkursen skaper store endringer i investorenes syn på nettbedrifter og ledelsen i fremtiden.

– Det er et slags triangeldrama mellom kapital, gründer, og ideer. Der er ikke selvfølgelig at den som har ideen også er den beste til å lede selskapet, sier investor Kjell Spångberg til FinansTidningen.
– Det vil finnes like mye risikokapital i fremtiden. Men investorene vil stille strengere krav til ledelsen, spår han. Mest trolig vil flere investorer kreve å sette egen arbeidskraft inn i selskapsledelsen.

Hjemmelekse

Han får støtte fra Thor Udenaes som forvalter SEBs Internett-fond.

Annonse
– De som investerte 100 millioner dollar i Boo.com, gjorde ikke leksene, når det gjelder grunnleggende kriterier. Han tviler på at fremtidens investorer er villige til å sprøyte ny kapital inn selskap som ikke kan bevise at forretningsideen er god nok etter første runde.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse