dått.com

Annonse


Å – for et domenenavn

dått.comBlant internettoperatørene er ikke begeistringen spesielt stor.

I begynnelsen av året startet Nu Domain, som selger nu-domenene, en test av navn som inneholdt åöä, men møtte sterk motstand fra svenske operatører. Blant annet Tele2 blokkerte anropene som inneholdt disse bokstavene og gjør det fremdeles, skriver Computer Sweden.

Verdenslansering

– Vi skal nå lansere denne tjenesten i hele verden og vi lar ikke beslutninger fra noe svensk selskap hindre oss. Vi har ikke møtt motstand noe annet sted, uttaler Bill Semich i Nu Domain.

Tele2 og Telia filtrerer begge bort navn som inneholder de nordiske tegnene.
– Det er en felles enighet mellom leverandørene at vi ikke skal gi tilgang til slike bokstaver ennå. Beslutningen er tatt av den svenske operatørforeningen, uttalte Patrick Fältström i Tele2 tidligere i år.

Annonse
Uenighet om standardisering

Fältström var i mot eksperimentet til Nu Domain fordi han avventer en standard fra standardiseringsorganisasjonen IETF, men Semich hevder at IETF arbeider alt for langsomt.

Semich er selv en av dem som driver den nye organisasjonen Minc, som ønsker å ta over standardiseringen av domenenavn og få til en rask løsning.

Tele2 hevder at deres filtrering av anrop startet lenge før Nu Domain begynte sin testing. Fältström hevder at Semich ikke forstår hvordan standardiseringsorgan arbeider. Det er nå syv ulike forslag hos IETF, men før man kan bestemme en standard må det være full enighet.

Åpner Sverige-kontor

Nu Domain skal nå åpne et kontor i Sverige, ta inn risikokapital og starte en aggressiv markedsføring.

– Innen et år skal vi ha en million domener, hvorav vi regner med at 40 til 50 prosent er svenske. Vi skal håndtere domener til både selskap og privatpersoner, sier Semich.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse