Hopp til navigasjon Hopp til innhold

USA-nei til Microsoft

Microsoft blir avvist når de lover å endre forretningspraks. – Det er ikke godt nok, er svaret fra USAs regjering, som i et 70-siders svar etterlyser kompensasjon for å ha brutt konkurranselovgivning.

En 70-siders rapport ble sluppet onsdag, som et svar på Microsofts tilbud til forlik, melder Associated Press. USAs regjering mener at tilbudet fra Microsoft ikke vil ha noen effekt.

En amerikansk domstol slo i april fast at Microsoft hadde brutt konkurranselovgivningen. Det amerikanske justisdepartementet mener at en oppsplitting av programvareselskapet i to kan være en mulig løsning. Dette er Microsofts gründer Bill Gates ikke enig i.

Det retoriske spørsmålet stilles i rapporten: – Hva har Microsoft tenkt seg å gjøre for å bøte skade på sin ulovlige opptreden. I følge samme rapport er svaret:
Ingenting.