Annonse


Setter Bluetooth opp mot wap

– Pocit Labs vil være først i verden med utviklingen av en tjenesteplattform for lokale Bluetooth-tjenester. Plattformen utvikles for den nye generasjonens intelligente telefoner, og den gjør det mulig for bedrifter å presentere sine tjenester på telefonens display, sier Christer Rindebratt, adm. direktør i Pocit Labs.

Lokale løsning

Plattformen gjør det mulig for brukerne å benytte mobiltelefonen som terminal for elektroniske tjenester som billettbestilling, Internett-tilgang, nettverksspill og tilbud fra ulike butikker.

– Det unike med vår løsning er muligheten til å integrere tjenestene med lokale aktører, noe som ikke har vært mulig med wap, sier Rindebratt.

Annonse
– Bluetooth-teknologien har et betydelig større potensial enn for eksempel wap, og løsninger basert på Bluetooth og intelligente telefoner kommer til å bli ett av de raskest voksende globale markedene innenfor IT-området, sier han.

Bak selskapet står ledende svenske investorer som skal gjøre Pocit Labs til en verdensledende aktør innen området trådløs kommunikasjon basert på Bluetooth og for å få til dette er investorene villige til å investere tungt.

Det elektroniske rommet

Bluetooth er en teknologi for trådløs kommunikasjon mellom elektroniske apparater, hvor innebygde radiosendere og radiomottakere erstatter kabler.

Mobiltelefoner inneholder radiosendere og kan derfor kommunisere med andre mobiltelefoner, håndholdte datamaskiner og lignende mindre terminaler. Rundt mobiltelefonen skapes et elektronisk rom med en radius på ca 10 meter, i dette rommet kan Bluetooth-apparater kommunisere med hverandre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse