Deskill

Annonse


Norsk tiger i Asia

DeskillTelenors konserndirektør Tormod Hermansen vurderer nå selskapet for å være «en av Sørøst-Asias mest betydelige aktører innen mobil».

Telenor investerer 6,5 milliarder norske kroner i Thailand. Men selskapet utelukker ikke at det kan komme nye investeringer i samme størrelsesorden meget raskt.

Telenors konserndirektør Arve Johansen sier til Dagens Næringsliv at selskapet ønsker å skaffe 30 milliarder via et låneprogram.

Asiatisk nett
I fjor kjøpte Telenor 30 prosent av det malayiske mobiltelefonselskapet Digi. Fra tidligere av har selskapet interesser i Bangladesh gjennom Grameen Phone. Nå har selskapet kjøpt seg inn i de thailandske selskapene Ucom og Tac.

Annonse
Mulighetene for vekst er store. I Thailand regner en med at kun fire prosent av befolkningen har mobiltelefon. Telenor tror at andelen mobilbrukere raskt kan flerdobles. Flere land i regionen har samme utviklingspotensiale.

Singapore neste?
Hermansen utelukker ikke at det kan komme nye betydelige investeringer, og at disse vil komme før en børsnotering. Åtte til ti land i Asia betegnes om interessante, og Indonesia og Filippinene betegnes som de mest interessante. Aftenposten hevder at neste skritt for Telenor kan være å finne en mobilpartner i Singapore.

Telenor kjøpte til overkurs i Thailand. Når selskapet passerte 25 prosents eierandel utløste de også en tilbudsplikt. Denne tror Telenor at få av eierne vil benytte seg av. Håpet er at det skal skje det samme i Thailand som det gjorde i Malaya. Der har prisen på Digi steget kraftig etter overtakelsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse