Annonse


Avlyst Nera-salg

Styret i Elimag har gitt Nera-ledelsen beskjed om at konsernet ønsker å konsentrere seg om utfordringer internt i konsernet, og at det derfor ikke ønsker å inngå noen endelig avtale i samsvar med den inngåtte intensjonsavtalen, framgår det av en melding Nera sendte Oslo Børs i dag.

Andre kjøpere
Nera vil nå lete etter andre aktuelle kjøpere til avdelingen for mekanisk produksjon.

Avdelingen som produserer deler til Neras radiolingeutstyr, har 20 ansatte og står for 20 prosent av verdiskapningen ved produksjonsanlegget. Den gir i år et positivt bidrag til lønnsomheten i Nera.

I påvente av nye eiere vil driften fortsette som planlagt.

Annonse
Strategisk salg
Det var i november i fjor at de to selskapene inngikk en intensjonsavtale om at Elimag skulle overta Neras mekaniske produksjonsanlegg på Kokstad i Bergen. Avtalen inngikk som en del av Nera satsning på strategiske kjerneområder. Også store deler av produksjonsanlegget på Billingstad skulle selges.

Ville ekspandere
Elimag har spesialisert seg på å levere mekaniske komponenter til avansert elektronisk produksjon. Omsetningen ved de fem produksjonsanleggene i Sverige utgjorde i fjor rundt 240 millioner norske kroner.

Selskapet begrunnet de nå havarerte oppkjøpsplanene med at det ønsket å vokse på telekom-sektoren, i tillegg til at de ønsket å etablere seg i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse