Fokus Bank

Annonse


Unik nettbank for bedrifter

Fokus Bank

Fokus er den første banken i Norge som tilbyr en nettbank for næringslivet; Fokus Nettbank Bedrift. I oktober i fjor startet arbeidet med nettbanken som nå har blitt en realitet.

– Vår nettbank har alle tilgjengelige funksjoner. Her kan man blant annet hente hele statusen til bedriftens kontosystem, uttaler Geir Wist, banksjef og produktansvarlig i Fokus.

– Dagens løsninger er gammeldags
Wist påpeker at dagens løsninger er meget tungvinte og gammeldags. Fokus Bank hadde selv en meget god løsning for sitt regnskapssystem og det er denne de nå har overført til Internett.

Annonse
– I nettbanken kan bedriften for eksempel bokføre alle innbetalinger. Hvis man ønsker å ta en titt på alle innbetlingene som er gjort ligger alt dette samlet i en fil, og man trenger ikke gå manuelt inn i hver innbetaling. Tilsvarende finnes det over utbetalinger. Det er bare å hente de ulike filene ut av regnskapet, forteller en fornøyd banksjef.

130 kunder på en uke
Nettbanken har vært oppe og gått i cirka en uke og har allerede fått 130 kunder.

– 130 kunder på en uke er vi meget fornøyd med, uttaler Wist. Han vil ikke ut med hvilken kunder det dreier seg om, men bekrefter at flere av de ervervede kundene er solide foretak med milliarder i omsetning.

– Innen årets utgang var målet å ha 1.500 kunder men fortsetter kundetilstrømningen i samme tempo, vil vi nå dette tallet lenge før nyttår, sier banksjef Wist.

Fokus Bank er en regionalt forankret forretningsbank som driver virksomhet med lokal profil med hovedkontor Trondheim, og er i dag en del av konsernet til Den Danske Bank.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse