Annonse


Spår virusboom på mobilen

– Personlige datamaskiner er for øyeblikket det svake leddet innen internettsikkerhet. I morgen vil dette være mobiltelefoner, sier Herve Bourgois, europeisk adm. direktør i datasikkerhetsselskapet Check Point Software Technologies, ifølge ZDnet.

Kommer med UMTS

Bourgois mente at wapteknologi, som lar mobilbrukerne bruke onlinetjenester, ”vil generere mer trafikk, mens UMTS tredje generasjons teknologi vil øke hastigheten”.

– Smarte brukere vil således kunne hacke seg inn i sårbare databanker bare ved å bruke mobiltelefoner og således lagre informasjon på en bærbar maskin, eller sende av gårde et virus før man forsvinner, sa han.

Annonse
Vanskelig å finne

Videre mente han at hackere som bruker bærbar PC og mobiltelefon vil være mye vanskeligere å lokalisere siden de kan bruke stjålet utstyr som kan ødelegges etter bruk, skriver ZDnet.

– Sikkerhetssystemer vil være lastet inn på mobilen, samt at passord som gir tilgang til private nettverk må styrkes, spesielt med tanke på at disse terminalene snart vil bli brukt til banktransaksjoner, sier Bourgois.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse