Nasdaq

Nasdaq nytt turistmål

NasdaqEtter at aksjekursene på IT begynte sitt voldsomme ras, begynte bygningen i Times Square nummer 4 å pryde avisforsider verden over. Nå har børsens økende berømmelse resultert i organiserte omvisinger for turister, skriver Dagens Industri.

Inngangsbilletten til Nasdaq koster syv dollar, og da får man muligheten til en liten titt bak kulissene. Utenom et TV-studio finnes det interaktive spill som skal virkeliggjøre børshandel og videofilmer som forteller om kjøp og salg av IT-aksjer.

En børs uten mennesker
Men egentlig forgår det ingen handel på denne adressen. Nasdaq er nemlig en hel-elektronisk børs. Det finnes ikke noe børsgulv der meglere står og fekter med armene og springer rundt med intense blikk. Og selve maskinene som børsen avhenger av står plassert i en småby i Connecticut.

Finansbransjen og turismen er New Yorks viktigste inntektskilder. Mange investeringsbanker og andre finansinstitusjoner har kontorer i nettopp dette området rundt Nasdaq.

Mer liv på Wall Street
Men hvis man som turist ønsker å se en virkelig børs, må man heller reise til Wall Street nummer 11. Der ligger New York-børsen, og man har muligheten til å beskue de ivrige meglerne som løper rundt i sikksakk.

Nasdaq blir neppe stedet med hele familien på slep, men er sikkert et utmerket turistmål for BI-klasser på tur til New York.