Compaq iPaq

Annonse


Compaq med kuul lavpris-PC

Compaq iPaq

Compaqs lansering av iPAQ markerer på mange måter et veiskille for PC-produsenten. For første gang selges en maskin direkte fra produsenten, uten å gå veien om lager. Dermed har du ingen mulighet til å kjøpe maskinen på ”pallesalg” hos Lefdal.

Ikke én iPAQ skal produseres uten at det foreligger en kundeordre, og dermed må du vente om lag 10 dager fra maskinen er bestilt til den dukker opp hos leverandøren.

Prøver produkter
I USA selges maskinen kun via Internett. Her hjemme vil forhandlerne ha produktprøver som gjør at du i det minste får muligheten til å se og prøve maskinen før du kjøper den. Også ved kjøp via Internett må du til nærmeste forhandler for å hente produktet.

Annonse
Årsaken til at Compaq har valgt å beholde dette fordyrende mellomleddet er ifølge markedsdirektør Asbjørn Søgstad at de om lag 2.500 forhandlerne utgjør en ressurs Compaq mener det er viktig å ta vare på. I tillegg kan forhandleren kan yte service i bakkant på en mer personlig måte.

Søgstad mener det er lagerkostnadene som skaper de største merutgiftene, og at man ved å kutte disse kan tilby kundene et langt rimeligere sluttprodukt, selv om man beholder forhandlerne.

Flat kostnadsøkning
Den nye maskinen leveres ferdig til bruk med Windows 2000 ferdig installert. Maskinen kommer i priser fra ca 8.500 kroner * med Intel Celeron 500 MHz prosessor, 64 MB ram, 4GB harddisc og 17” skjerm.

Med flatskjerm blir maskinen 7-8.000 kroner dyrere. Toppmodellen, med 128 MB ram, PIII 500 prosessor og 8 GB hardisk kommer på om lag 12.500 kroner *. Da leveres maskinen med en vanlig 17” skjerm.

Ingen triksing
Compaq iPAQ er ikke maskinen for deg som vil ha muligheten til å trikse og mikse med maskinen. Du kan sette inn ekstra minne, men ellers må du finne deg i at maskinen har den hardwaren som sitter i.

Unntaket er utstyr som kan kobles til USB-portene, eller settes i maskinens multibayenhet. Maskinen har i utgangspunktet verken CD, DVD eller floppydrive, og med mindre du har en Compaq Armada du kan drive vekselbruk med må du kjøpe dette utstyret separat.

I dag kan du velge mellom 24x CD, 4x DVD, 6GB HDD og LS 120 floppydrive, og i løpet av året vil du trolig også kunne få en CD-brenner som passer i multibayen.

To av til sammen åtte modeller har fem USB-porter, men mangler parallell og seriell-porter. De øvrige seks modellene har ”gammeldagse” porter på baksiden, og to USB-porter i front.

Futuristisk
IPAQ er med andre ord en enkel rett-ut-av-boksen PC som designmessig skiller seg fra sine konkurrenter. Selve kabinettet er futuristisk, og gjør seg minst like godt som blikkfang oppe på pulten, som den gjør som arbeidsstasjon under den.

Og koblet til et nettverk blir kanskje ikke savnet av CD-rom og floppydrive så stort?

* – inklusive moms og frakt

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse