Annonse


Kjøp ”brukte” domenenavn

Verdens største register for domenenavn, Network Solutions oppretter nå et eget register for domenenavn, som gjør det enklere å selge og overføre navn til nye eiere.

I dag har Network Solutions mer enn ti millioner domenenavn i sitt register, og mange av disse har blitt kjøp opp men aldri vært i bruk.

På hjemmesiden til Network skal det nå bli mulig å videreselge sovende adresser, noe som tidligere har vært en komplisert affære, skriver ZDnet.com

Business.com mye verdt
Markedet for domenenavn på Internett har den senere tiden nådd store høyder, og i ekstreme tilfeller har navn blitt solgt for millioner av dollar. Tidligere i år ble navnet Business.com solgt for 7.5 millioner dollar (over 67.800.000 kroner) og Loans.com ble solgt for 3 millioner dollar (om lag 27.000.000 kroner).

Annonse
Dette er svært heftige priser, ikke minst fordi disse navnene kostet kun 35 dollar (om lag 320 kroner9 den gang de ble registrert.

I første kvartal av år 2000 registrerte Network Solutions to millioner nye navn, men de estimerer at det totalt finnes 160 millioner domenenavn.

AC gjør forretning av domener
– Bare det å skaffe seg et domenenavn kan være en svært komplisert affære. Domenenavn er i dag tilgjengelig i 164 land, og i hundre av disse landene er det restriksjoner og kriterier for å ta i bruk domenenavn, uttaler advokatfullmektig Arne Byberg i Andersen Legal.

Nylig opprettet Arthur Andersen denne juridiske avdelingen, hvis arbeidsområde vil være å bistå ved domeneregistrering.

Andersen Legal har inngått en strategisk samarbeidsavtale med nettopp Network Solutions, og tilbyr nå å hjelpe bedrifter med å skaffe seg domenenavn over hele verden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse