Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøp ”brukte” domenenavn

De vil nå bli mulig å kjøpe tidligere registrerte domenenavn. Network Solutions oppretter nå et eget register for videresalg av domenenavn på sin hjemmeside.

Verdens største register for domenenavn, Network Solutions oppretter nå et eget register for domenenavn, som gjør det enklere å selge og overføre navn til nye eiere.

I dag har Network Solutions mer enn ti millioner domenenavn i sitt register, og mange av disse har blitt kjøp opp men aldri vært i bruk.

På hjemmesiden til Network skal det nå bli mulig å videreselge sovende adresser, noe som tidligere har vært en komplisert affære, skriver ZDnet.com

Business.com mye verdt
Markedet for domenenavn på Internett har den senere tiden nådd store høyder, og i ekstreme tilfeller har navn blitt solgt for millioner av dollar. Tidligere i år ble navnet Business.com solgt for 7.5 millioner dollar (over 67.800.000 kroner) og Loans.com ble solgt for 3 millioner dollar (om lag 27.000.000 kroner).

Dette er svært heftige priser, ikke minst fordi disse navnene kostet kun 35 dollar (om lag 320 kroner9 den gang de ble registrert.

I første kvartal av år 2000 registrerte Network Solutions to millioner nye navn, men de estimerer at det totalt finnes 160 millioner domenenavn.

AC gjør forretning av domener
– Bare det å skaffe seg et domenenavn kan være en svært komplisert affære. Domenenavn er i dag tilgjengelig i 164 land, og i hundre av disse landene er det restriksjoner og kriterier for å ta i bruk domenenavn, uttaler advokatfullmektig Arne Byberg i Andersen Legal.

Nylig opprettet Arthur Andersen denne juridiske avdelingen, hvis arbeidsområde vil være å bistå ved domeneregistrering.

Andersen Legal har inngått en strategisk samarbeidsavtale med nettopp Network Solutions, og tilbyr nå å hjelpe bedrifter med å skaffe seg domenenavn over hele verden.