Annonse


– 1,5 millioner wapsider i verden

Pinpoint.com er et selskap fra Durham i North Carolina, USA, som tilbyr infrastruktur for både faste og trådløse søkemotorer og det var tidlig i forrige uke at de kunngjorde at selskapets Wireless Search Engine har økt fra 150.000 til 1,5 millioner wml-dokumenter på under en måned.

– Vi har en fordelaktig stilling inn i veksten av det trådløse nettet og bare i løpet av den siste måneden har vi sett en tidoblet økning i WML-innhold, sier Jud Bowman, president hos Pinpoint.com.

– Dette er en enorm milepæl som bekrefter det mobilekspertene har spådd i lang tid – det trådløse internett er virkelig nettets neste sted å være, sier han.

Annonse




Tviler på tallet

Ikke alle er like enige med Pinpot.com, derimot er en rekke industrieksperter meget skeptiske til det høye tallet. Bruce Warila, president hos Yospace.com, sa at tallet var “meningsløst” og at man bare kan nå et slik antall hvis man teller sider som ikke har blitt “utviklet for å levere veldig spesifisert informasjon til brukerne.”

Ian Davis, som står bak den britiske søkemotoren wapaw.com, sier at han søkemotor har identifisert ”over en halv million sider som passer for wapterminaler”. Men dette tallet kommer fra bortimot tre til fire tusen wapsiter. Videre anslår han at antallet nye wapsiter øker med bortimot 200 i uken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse