Moe Gustavsen, Terje

Annonse


Teleminister vil ha mobilsperre

Moe Gustavsen, Terje– Egentlig skjønner jeg ikke at et slikt produkt ikke er på markedet forlengst. Det må jo være et stort marked for slikt: kirker, kinoer, restauranter, møtelokaler og så videre, sa teleministeren under åpningen av Norsk TeleForum 2000 i Haugesund torsdag.

– Teknisk sett er det jo ikke så vanskelig å få til heller, sier Moe Gustavsen, som sikter til installasjoner som gjør det umulig å motta mobilsignaler innenfor et definert område.

Samferdselsministeren tror faktisk mobilsperrer vil øke produktiviteten i det moderne samfunn. Til nærmere 300 telefolk samlet i auditoriet i Rica Maritim hotellet i Haugesund (med mobiltelefonene pliktskyldig avslått) la han frem følgende enkle regnestykke:
– Tenk når 300 mennesker på et møte blir forstyrret av en mobiltelefon og mister konsentrasjonen i et halvt minutt. Da er jo flere timer gått tapt!

”Plusspoeng”
Under sine tre og en halv måned i konsernledelsen i Telenor prøvde faktisk Moe Gustavsen å få gjort noe på dette feltet, men det hørte jo ikke akkurat under hans felt som strategidirektør.

Annonse


Som samferdselsminister er ikke hans påvirkningsmuligheter blitt mindre.
– Jeg kan love at operatører som leverer mobilsperrer skal få mange plusspoeng når de søker om mobillisenser, spøkte han.

Verken PDA eller WAP

Selv er ikke Moe Gustavsen noen teknofreak, selv om han regner med å gå til anskaffelse av en PDA, slik som IT-minister Grete Knudsen ivrer for at alle i regjeringen skal ha.

Han har helle rukket å skaffe seg WAP-telefon ennå.
– Men jeg gjør vel det også snart, selv om jeg foreløpig ikke ser den helt store nytteverdien, sier han.

Annonse