Fly

Annonse


Ny reiseside på nett

FlyI tilegg til oppdaterte opplysninger om priser på flybilletter, vil den nye nettsiden tilby booking av hotell rom og bil samt salg av reiseforsikring.

– Denne siden vil revolusjonere måten europeiske kunder organiserer sine reiseplaner, erklærte adm.direktør i British Airways, Rod Eddington i en pressemelding.

I tillegg til SAS og British Airways består alliansen av Air France, Lufthansa, Alitalia, KLM, Iberia, Aer Lingus, Austrian Airlines Group, British Midland og Finnair.

Uavhengig selskap
Den nye nettsiden, som ennå ikke har noe navn og trolig lanseres på slutten av året, vil bli drevet som et uavhengig selskap.

Annonse


De 11 flyselskap vil fortsette å konkurrere som normalt, men ved å lansere siden regner de med å skjære ned på kostnadene på å selge og formidle flybilletter.

British Airways regner med at siden vil sikre seg en «betydelig del av det totale reisemarkedet på Internett i Europa innen de neste to årene.»

Den nye supersiden vil konkurrere med dagens store nettsider som selger reiser i Europa, Expedia, lastminute.com og ebookers. Den kommer etter lignende planer i USA, der de største flyselskapene planlegger å lansere en felles nettside, trolig i løpet av sommeren.

Annonse