Annonse


Microsoft foreslår egen straff

Microsoft tilbyr blant annet å fjerne noen av de restriksjonene de har i sine avtaler med PC-leverandørene.

Dommer Thomas Penfield Jackson kom i saken mot Microsoft frem til at selskapet brøt den amerikanske anti-trustlovgivningen, men nå har selskapet kommet med et svar som de håper kan hindre oppsplitting av selskapet, skriver Financial Times.

Foreslår å gjerne ikon fra nettleseren
Microsoft uttaler nå at de kan tenke seg å gjennomføre flere innskrenkninger, blant annet ta bort sitt ikon fra nettleseren Internet Explorer og la PC-leverandørene endre på maskinenes brukergrensesnitt, slik at det blir mulig å legge inn nettlesere fra konkurrerende selskap.

Et annet forslag er at de er villige til å gi tredjeparts programvareutviklere større tilgang til Windows tekniske informasjon.

Annonse
De sier seg villig til å gjennomføre endringene umiddelbart, selv om rettsaken fortsetter.

– Vil være å gi bort milliarder av dollar
Microsoft mener at myndighetenes forslag om oppsplitting er helt uhørt.
– Dette vil innebære å gi eiendom til våre konkurrenter og følgen er at vi må konkurrere med vår egen intellektuelle eiendom, sier Bill Neukom, advokat hos Microsoft. Neukom hevder at det opprinnelige forslaget vil være å gi bort milliarder av dollar, uten å motta kompensasjon.

-Vi forsøker å løse denne saken på en rettferdig og fornuftig måte, sier Microsoft-sjef Bill Gates.

Gir store summer til presidentkandidat Bush
Microsoft har foreslått ulike fremdriftsplaner for de videre rettshøringene. Det kan innebære at ingenting blir avgjort før i slutten av desember, etter presidentvalget. Selskapet har gitt store summer til presidentkandidat George W. Bush sin valgkampanje, melder New York Times..

Justisdepartementet har imidlertid fordømt forslagene fra selskapet og karakterisert dem som »ineffektive og fylt med smutthull».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse