Annonse


Brikkemangel senker Motorola

På grunn av en kraftig økning i etterspørselen av produkter som trenger brikker, spesielt mobiltelefoner, er disse delene nå i ferd med å bli mangelvare.

-Alle brikkeprodusenter jobber febrilsk for å øke produksjon, men etterspørselen er langt større enn tilbudet, sa Will Strauss, president i den amerikanske brikkekonsulenten Forwad Concepts, til Financial Times.

Og problemet forventes å øke i annen halvdel av året når produksjonen av PC-er og videospill øker for å møte etterspørsel i forbindelse med julesalg.

Økt investering
Brikkegiganten Intel har allerede økt sin investering i produksjon til seks milliarder dollar (rundt 54.4 milliarder norske kroner), mens Motorola har øket sine investeringsplaner for i år fra 1.5 milliarder dollar til 2.5 milliarder dollar, forteller Bill McLean i konsulentselskapet IC Insights til Financial Times.

Annonse
Nyheten om brikkemangel var en av hovedfaktorene til en 17 prosent aksjefall for Motorola.

Fallet kom etter at Salomon Smith Barney nedjusterte sin vurdering av Motorola aksjer på grunn av at selskapet aggressivt fremmer sine mobiltelefoner, mens det er brikkemangel og at Motorola mistet leveranser til British Telecommunications til kanadiske Nortel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse