Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Reuter kjøper Yankee Group

Det britiske nyhetsbyrået Reuters utvider sitt imperium videre og skal nå kjøpe den amerikanske e-handelskonsulent Yankee Group for mer enn 650 millioner kroner.

Yankee Group, som har sitt hovedkvarter i Boston, er en av verdens ledende konsulenter på e-handel, Internett, telekommunikasjon og trådløs.

Men kjøpet vil hjelpe selskapet utvide internasjonalt siden Reuters kan både sprøyte inn flere penger og fremme Yankee-navnet gjennom nyhetsbyråets diverse kanaler, som inkluderer Internett distribusjon til mer enn 900 nettsider og eget TV selskap.

Styrker Reuters
Samtidig vil kjøpet, som har en prislapp på 72.5 millioner dollar (rundt 652.4 millioner norske kroner), ytterligere styrke Reuters stilling blant finansinstitusjoner og firmaer som trenger e-handels opplysinger.

– Oppkjøpet av Yankee Group vil styrke og utvide Reuters stilling i det voksende globale marked for konsulentinnhold av høyeste kvalitet, erklærte Rob Rowley, leder for Reuterspace, i en pressemelding.

Oppkjøpet kommer etter at Reuter i forrige uke inngikk en avtale med amerikanske Aether Systems om å tilby trådløs tilgang til finansinformasjon i Europa og Asia, blant annet gjennom waptelefoner.