Annonse


Ericsson R320s trukket tilbake

– Det er tilfelle at noen av telefonene har såkalt GSM-støy, så vi stoppet leveransene og fikk de tilbake hit, sier Sindre Torp i Ericsson Norge til Wapland.no.

Sendt tilbake

Torp hevder allikevel at dette ikke er noen alvorlig feil og at det er en ”smal sak” å fikse problemet. Telefonene skal allerede være reparert lokalt og blitt sendt videre ut igjen til distributørene.

– Vi har levert telefonene videre, så nå er de på vei til butikken, sier Torp.

Annonse
– Det er i så fall gode nyheter, sier daglig leder Frode Enger i nettbutikken 123tele, som da håper å endelig kunne selge waptelefonen til sine kunder før helgen.

Glede og skuffelse

123tele var en av butikkene som var så uheldig å motta et defekt parti av Ericsson-telefoner. Noe Enger syntes var ”veldig trist”.

– Vi kunne først glede våre kunder forrige uke med at vi hadde fått telefonen, men så måtte vi senere den samme dagen skuffe de samme kundene med nyheten om at de måtte sendes tilbake, sier Enger, som allikevel innrømmer at de var forberedt på dette etter advarsler fra andre forhandlere som hadde fått det samme problemet.

Ikke feil på alle

Torp hos Ericsson Norge hevder at det ikke var alle telefonene som ble sendt ut som led under syndromet GSM-støy (feil i høyttaler), men bare et visst parti. Noe som høres sannsynlig ut etter av vi har snakket med 123tele.

– Vi har hørt at noen har solgt R320s videre til kundene sine uten å få noen klager på telefonen, så det kan tyde på at det ikke nødvendigvis er noe galt med alle telefonene, sier Enger.

Enger tok imidlertid stikkprøver av tre telefoner fra hver pall de mottok og kom frem til at alle de bortimot tjue telefonene de testet hadde feil.

Tap for Ericsson

Ericsson kunne helt sikkert klart seg uten dette problemet etter at de først utsatte lanseringen av telefonen et utall ganger og så da må trekke tilbake et stort parti på grunn av feil.

– Det har vært mange forespørsler etter telefonen, men nå har noen av disse bestemt seg for andre telefoner – delvis på grunn av at de trengte telefoner med en gang, men også delvis på grunn av at de har mistet tillitt til selskapet, sier Enger til Wapland.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse