Annonse


DoCoMo-oppkjøp førte til kursras

Som en del av NTT DoCoMos offensive internasjonale satsing kjøper den verdensledende japanske teleoperatøren 15 prosent av aksjene i KPN Mobil for rundt 40 milliarder kroner.

Det var ikke like populært overalt. Etter at dette ble kjent i går falt KPNs aksjekurs fra 120,1 til 113 euro, og analytikere tror annonseringen av denne oppkjøpsavtalen var årsaken, ifølge Reuters.

DoCoMo for dårlig

Storoppkjøpet kommer i kjølvannet av en mislykket forhandling mellom KPN og spanske Telefonica, hvor planene om sammenslåing av de toselskapene falt i grus. Kursfallet kan ha sammenheng med at investorer anser NTT DoCoMo som et dårlig andrevalg i forhold til Telefonica.

– Investorer venter kanskje på en partner som kan bidra til KPNs ekspansjon i Europa og mange tror ikke japanske DoCoMo kan hjelpe til på dette området, sier analytikeren Henk van de Meent i NIB Capital.

Annonse
KPN Mobils planlagte børsnotering ble også forsinket på grunn av de mislykkede forhandlingene med Telefonica.

DoCoMo inn i Europa

I Tokyo erfarte også DoCoMo et prisfall på 4,4 prosent etter at et kredittvurderingsbyrå ga telegiganten negative prognoser på lengre sikt.

DoCoMo vil etablere seg i Europa, for på denne måten spre sin teknologi for høyhastighets mobiltelefoni, W-CDMA, eller Wideband Code Division Multipe Access.

– Allianser som dette bidrar til en raskere adopsjon av tredjegenerasjons mobiltelefoner i Europa, sier en talsmann for DoCoMo til Reuters.

Samtidig går det rykter om at den nye alliansen mellom KPN og DoCoMo kan føre til at de to selskapene sammen legger inn bud på Orange Plc, Storbritannias tredje største mobiloperatør. Her ligger prisen angivelig på over 440 milliarder kroner, melder Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse