Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Datatilsyn må definere journalistikk

Sveriges datatilsyn tvinges til å definere hva nettjournalistikk er, etter at partiet Sverigedemokraterna publiserte bilder av mistenkte voldtektsmenn på sin nettside.

Det omstridte partiet Sverigedemokraterna forsvarer publiseringen av bilder av åtte mistenkte mennene med at de er en nettavis. Partiet hevder at de publiserer «artikler av høy journalistisk verdi», noe som gjør at de snor seg utenom svensk personvernlovgivning.

Nå tvinges Datainspektionen, som er det svenske motstykket til Datatilsynet, å definere nettjournalistikk, melder nyhetsbyrået TT. Svensk personvernlovgivning gjør unntak for opplysninger som publiseres «utelukkende for journalistisk formål».

Det besværlige problemet skal avgjøres av Datainspektionens styre i juni.

(Origo)