Annonse


Lur deg unna politiet med wap

Politiet.net gjør det mulig for hvem som helst å rapportere inn hvor politiet har satt opp laserkontroller, hvor det er teknisk kontroll, hvor det er aktive fotobokser, og hvor det gjennomføres beltekontroll.

Meningen er så å distribuere denne informasjonen via mobilt Internett og mobiltelefon til de brukerne som måtte befinne seg i det området hvor kontrollen pågår.

Bedre og bedre…

Foreløpig blir ikke tipsene om politiets aktiviteter oppdatert daglig, men så har politiet.net heller ikke vært online mer enn noen få uker. Men etter hvert som flere brukere slutter seg til vil nok dekningen gradvis bli bedre.

Annonse
Det håper i hvert fall Ronny Reinertsen, opphavsmannen til politiet.net, som kan opplyse at hitstallene på internettsidene øker for hver dag som går.

Bare på gøy

– Det hele begynte med at jeg kjøpte domenenavnet politiet.net på gøy. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke det til før fetteren min foreslo dette varslingssystemet. Så ble det bare til at jeg lagde det, sier Reinertsen.

Reinertsen jobber for tiden som web- og databaseprogrammerer for diverse arbeidsgivere, men vil snart gå inn i fast jobb som programmerer og utvikler i et multimediefirma. Han mener ikke han gjør noe ulovlig ved å drive politiet.net.

– Joda, det er greit nok at politiet kanskje ikke vil bli så blide, men jeg tror ikke jeg bryter loven ved å gjøre dette. Det er jo folk fra hele Norge som legger ut informasjon her, sier Reinertsen til Wapland.no.

På wap og sms

Politiet.net er også tilgjengelig for mobile surfere som waptjeneste, og et system som sender ut tekstmeldinger via sms er under utvikling.

– Det er meningen at brukere kan få registrert seg hos politiet.net og motta varsling for det området de befinner seg. I tillegg skal de kunne bestemme spesifikt hvilke typer kontroller de er interessert i å bli varslet om. Men akkurat nå er jeg litt i tvil hvordan jeg skal få finansiert sms-tjenesten, sier Reinertsen.

For å teste systemet, besøk www.politiet.net

Waptjenesten finner du på wap.politiet.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse