Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


UMTS-søkerne snart klare

Foto: Jørgen berner Ross

Det er Trygve Tamburstuen i BaneTele som allerede har et konsortium klart, men han er taus om deltakerne, foreløpig.

– Ja vi har klart deltakerne i et konsortium for å søke om en av UMTS-lisensene, men jeg vil ikke si noe om hvem dette er foreløpig. Årsaken er rett og slett at enkelte av avtalene ikke er bekreftet skriftlig. Det vil skje i god tid før søknadsfristen, sier Trygve Tamburstuen i BaneTele. Det eneste han svarer på er at NetCom ikke er en av deltakerne.

Alle snakker med alle
Viseadministrerende direktør Marianne Thorsrud Haupberg i Tele1 Europe forteller at de snakker med en rekke aktører for tiden, men at noen sammenslutning for å søke om UMTS-lisenser ikke er klare.

Annonse
– Tele1 satser kun mot bedriftsmarkedet, mens et UMTS-nett nødvendigvis må rette seg bredt mot større kundegrupper. Derfor er det åpenbart at vi ser etter en samarbeidspartner som kan gi service til privatmarkedet. I tillegg er det en fordel å samarbeide med et selskap som kan tilby innhold via UMTS-nettet.

– Alle snakker med alle nå. Vi samtaler med flere aktuelle samarbeidspartnere, men er i tett dialog. Avklaringen kommer uansett i løpet av mai, sier Haupberg.

TeleDanmark inn via NetCom?
TeleDanmark har tidligere utbasunert at de ønsker å satse nordisk på UMTS-utbygging. I Norge har de NetCom og ElTele med på laget. TeleDanmark, som har Ameritech i ryggen, eier 53,49 prosent av ElTele Øst og kontrollerer NetCom.

Det er forventet at NetCom og Telenor Mobil vil få hver sin lisens. Kampen står om de to andre lisensene. ElTele benytter sitt samarbeid med BaneTele for å frakte tele- og data over lange avstander, og har lenge leid ut linjer til NetCom.

Passer til mobilutbygging
– ElTele er ikke med i noe konsortium for å søke UMTS. Slike ting må det være vår majoritetseier, TeleDanmark som tar seg av. Men, det er selvsagt at sammenstillingen ElTele Øst, NetCom og BaneTele har et meget godt utgangspunkt for å bygge mobilnett i Norge, i tillegg til å tilby fastlinjetjenester, sier adm. direktør Per Morten Torvildsen i ElTele Øst.

ElTele Øst har egentlig etter hvert fått et misvisende navn, ettersom selskapet har betydelig kontroll over infrastrukturen i Nord-Norge og en rekke andre regioner i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse