Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Portalsperre under ild i Frankrike

Telenor gjorde det relativt ustraffet med Motorola Talkabout, men når France Telecom legger inn operatørsperre i sine subsidierte mobiltelefoner blir det bråk i Frankrike.

Det er altså snakk om at forhandlere blir subsidiert slik at de kan selge mobiltelefoner billig, men for at dette regnestykket skal gå opp tvinger France Telecom de som kjøper telefonen til å ha denne operatørens wapportal som hjemmeside.

Monopol

Dette falt ikke i smak hos det franske leverandørforbundet for trådløst Internett, l’Association Francaise d’Internet Mobiles (AFIM). AFIM klager til det franske konkurransetilsynet og mener at France Telecom har misbrukt sin dominerende posisjon i forhold til andre portaloperatører, melder Communications Week International.

Operatørsperren gjelder bare telefoner som er subsidiert av France Telecom og muliggjør fortsatt fri tilgang til waptjenester bare man først er innom den obligatoriske portalen, ifølge CWI.