Nera ICO-phone

Annonse


Nera tjente på Iridiums tabber

Nera ICO-phoneNera Satcom AS tjente stort på å være leverandør av satellitt-terminaler til Inmarsat – verdens eneste leveringsdyktige satellittoperatør.

Den norske teleleverandøren solgte satellitt-terminaler til den store gullmedaljen de tre første månedene i år.
– Totalt oppnådde selskapet en omsetning på 210 millioner kroner, sa informasjonsdirektør Helge Skaar til ITAvisen i forbindelse med at Nera ASAi dag offentliggjorde resultatet for første kvartal.

Tok igjen
– Salget av Air-time Billing i Storbritannia i fjor høst førte til at Nera Satcom mistet inntekter på 50 millioner kroner i første kvartal, sammenlignet med i fjor. Tapet tok selskapet inn igjen på økt salg av mobile satellitt-terminaler, sier Skaar.

– Salget av mobile satellitt-terminaler utgjorde en vesentlig del av omsetningen i datterselskapet, bekrefter Skaar. Nera Satcom leverer også jordstasjoner til Inmarsat-systemet.

Annonse


Størst var interessen i markedet for klassikeren World Phone, som ble lansert allerede i 1996. Dette er en enkel tale-terminal, med mulighet for 2,4 Kbit/s dataoverføring.

Data frister ikke
Til tross for godt salg ved årsskiftet, har salget av dataterminalen World Communicator nå flatet ut, melder selskapet.

Det er tydelig at markedet ikke synes at muligheten for 64 Kbit/s dataoverføring er tilstrekkelig fristende til å investere i den større, tyngre og mer kostbare World Communicator framfor den enkle taleterminalen WorldPhone.

ICO?
Nera har investert store ressurser i utviklingen av en håndholdt terminal for det nye satellitt-systemet ICO. Nera-ledelsen håper nå at de i slutten av måneden vil få vite hvilken skjebne det mobile satellitt-systemet vil få.

Hvorvidt det kan være aktuelt å videreutvikle den håndholdte terminalen til bruk i andre systemer, for eksempel i Inmarsat-systemet, nekter Skaar å kommentere.

Annonse