Annonse


Åtte milliarder for ferskt selskap

Investeringsselskapet Innovationskapital betalte 15 millioner for 15 prosent av selskapet, og tjener en milliard.

Altitun har sin bakgrunn i at fem forskere innen laserteknologi laget et felles selskap i Kista, som av og til kalles svenskenes Silicon Valley. De sitter i dag med 45 prosent av selskapet, og kan dele 3,5 milliarder.

Altitun har utviklet en laser som styrer bølgelengden i fiberoptiske kabler, skriver den svenske næringsavisen Dagens IT. Det grensesprengende er at denne teknologien klarer å håndtere flere kanaler med en laser. Det gjør drift billigere.

– Å levere ubegrenset båndbredde til både næringsliv og forbrukere er hva dette i virkeligheten er tale om. Vi regner med at dette kan bli en virkelighet i løpet av de neste fem årene, sier styreformann Bill Cadogan i ADC til nyhetsbyrået Reuters.

ADC meldte fredag også at de kjøpte det danske firmaet IBSEN Micro Structures for 720 millioner i kontanter. Selskapet utvikler teknologi for etsing av fiberoptikk. Altitun kjøpes ved bytte av aksjer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse