Annonse


Akutt krise for Boo.com

Nå vil ikke investorene spytte inn mer penger, men truer med å trekke seg ut.

Boo.com er dermed inne i en akutt krise, og spekulasjonene rundt selskapets fremtidige skjebne er nå mange. Investorene som for ett år siden spyttet inn penger, forsøker nå å få hovedeierne til å forlate selskapet.

Storinvestorene som nå har gått lei av det svenske internetteventyret, er finansmannen Bernard Arnault og investmentbankene Goldman Sachs og JP Morgan.

Krangler om skjebnen
I følge Computer Sweden er gründerne og de eksterne eierne nå i harde forhandlinger om den fremtidige finansieringen av selskapet. Ledelsen og gründerne ønsker å hente inn mer kapital ve en ny emisjon for å finansiere den fortsatte driften av selskapet.

Annonse
Meningen var at de opprinnelige storinvestorene skulle står for kapital, men de signaliserer nå at de trekker seg ut dersom ikke ledelsen sier fra seg sine stillinger.

Ansatte må gå
Da Boo.com startet opp for ett år tilbake fikk de stor internasjonale oppmerksomhet og forventingene til den svenske sportsbutikken på nett var mange. Nå er hele risikokapitalen oppbrukt, flere hundre ansatte har blitt oppsagt, og i tillegg er det stadig færre som oppsøker hjemmesidene, skriver Computer Sweden.

I utgangspunktet var det ment at selskapet skulle børsintroduseres på sikt, men under de nåværende omstendigheter virker dette umulig. Mye av risikokapitalen gikk med til massiv markedsføring av selskapet, men denne har vært feilslått.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse