Napster (MP3-program)

Annonse


Metallica kartla pirater

Napster (MP3-program)Da Dr. Dre i forrige uke ba Napster om å fjerne alle piratkopier av hans musikk, uttalte Napsters advokat at de bare kunne sperre for enkelte maskiner, som det var påvist at delte ulovlige filer.

Milelang liste
På onsdag leverte rockebandet Metallica inn et 60.000 siders langt dokument med liste over mer enn 335.000 enkeltmaskiner, hvor musikken deres ligger som illegale filer, melder CNET News.com.

– Jeg vet ikke om dette vil føre til færre brukere av programmet, men det viser i hvert fall andre artister hva de kan gjøre for å unngå ulovlig bytting med programmet, uttalte Howard King, Los Angeles-advokaten som representerer både Metallica og Dr. Dre.

Skulle et stort antall maskiner bli sperret for bruk av programmet kan dette sende sjokkbølger over Internett og føre til at brukere som trodde de byttet MP3 anonymt, slutter å benytte seg av verktøyet, hevder CNET News.com.

– Napster bør fjernes
Trommeslager i Metallica, Lars Ulrich, uttalte i en online samtale med fansen denne uka at bytteprogrammer som Napster bør stoppes av amerikanske myndigheter ”før denne Internett tingen går amok.”