Annonse


Spretten Visor utfordrer Pocket PC

Et stolt team fra Handspring kunne presentere vidunderbarnet Visor på Europa-lanseringen i Stockholm. Wapland.no var tilstede og fikk prøve den nye PDA-en.

Palm-geni står bak

Handspring har lisens på operativsystemet til Palm. Derfor er også standardapplikasjonene på Visor så og si identiske med Palm, med kalkulator, kontaktregister og kalender. Mannen som står bak Handspring, Jeff Hawkins, er nemlig samme mann som grunnla Palm helt tilbake i 1992.

Ved første øyekast minner Visor om en Gameboy, og Handspring røper villig at Nintendos spillmaskin har vært en stor inspirasjon. Men Visor er en fullverdig PDA på samme måte som Palm, og selv om den er større og mer klumpete enn Palm V stiller den med helt klare fordeler i konkurransen om det europeiske markedet.

Annonse


Utbyggbar

Det mest spennende med Visor er utbyggingssystemet, som har fått navnet Springboard. I ekspansjonsplassen på toppen og bak maskinen kan man sette inn et vidt spekter av moduler som utvider maskinens funksjonalitet.

Disse modulene kan være av varierende størrelse, med eller uten egen strømkilde, og trår i kraft umiddelbart etter du setter de inn. Du trenger ikke engang å slå av maskinen får å skifte moduler.

Genistrek med moduler

Handspring har gjort en liten genistrek ved å la det være fritt frem for de som skulle ønske det å utvikle nye moduler, uten at de må betale lisens. Dette betyr at et stort antall moduler etterhvert vil bli tilgjengelig og vi har allerede fått sniktittet på noen av produktene som er under utvikling.

Blant modulene som kommer fikk vi demonstrasjon av GPS, Digitalkamera, spill og MP3-spiller. I tillegg utvikles det moduler for Bluetooth, trådløst lokalnett, og modemer.Visor + mini-visor

Av de mer festlige modulene var en liten ”mini-Visor” fra Citizen, hvor du kunne overføre de viktigste data fra Visor ned på en bitteliten enhet med egen trykkfølsom skjerm.

Kommunikasjon

Du kan synkronisere Visor mot PC eller Mac via en liten USB-”cradle”. Handspring leverer også programvare for å koble Visor opp mot MS Outlook.Visor har infrarød sender og mottaker, hvor du kan beame programmer, data og visittkort til andre enheter.

I tillegg vil det også være mulig å koble seg opp trådløst mot Internett, etterhvert som moduler for dette kommer på markedet

Liten tro på Pocket PC

Både Visor og Pocket PC er store og klumpete sammenliknet med Palm V. Men i motsetning til Visor har Pocket PC farger og betydelig større minnekapasitet.

Likevel har Handsprings internasjonale visepresident Bill Holtzman liten tro på at Microsoft kommer til å ta over markedet, selv om Pocket PC på mange måter har bedre ytelse enn Visor.

– Microsoft har prøvd seg på det håndholdte markedet før og de har alltid blitt slått av Palm. De har historien imot seg. Visor vil lett kunne konkurrere med kjapp hardware og betydelig lavere pris, sier Holtzman.

Billig

Innen to måneder lover Handspring å ha Visor klar til salg i Norge. Maskinen kommer i tre utgaver, Visor Solo, Visor, og Visor Deluxe.

Forskjellen er at Visor Deluxe og Visor leveres med USB cradle og at Deluxe-utgavene har 8Mb minne. Visor og Visor Solo kommer bare med 2Mb.

Wapland.no har fått et midlertidig prisforslag fra Handspring, både på maskiner og de første modulene:

Produkt
Pris
Visor Solo
1.749,-
Visor
2.199,-
Visor Deluxe
2.799,-
USB Cradle
449,-
 
 
8 MB minnemodul
899,-
Backup-modul
489,-
Golfspill-modul
289,-

Visor har vært tilgjengelig i USA siden oktober 1999.

Annonse