Aanensen, Dag

Annonse


Norsk markedssjef i Global Crossing

Aanensen, DagDette gjelder markedsføring og salg av fiberkabel-kapasitet, IP transitt, tale og båndbredde service til nordiske telekom-selskaper.

Dag Aanensen kommer til Global Crossing etter 4 år i Telia som visepresident i Telias International Network Services Division.

Global Crossing i Norden
Han skal arbeide fra Global Crossings nordiske hovedkvarter i København, Danmark.

Selskapet meldte i mars at de skulle bygge den Skandinaviske Ring. Det består av 1860 kilometer med fiber, som vil koble København sammen med Oslo og Stockholm.

Annonse
Europeisk nett
Den Skandinaviske Ring blir en del av Global Crossings Pan European Crossing (PEC). Den vil være ferdig senere i år og er et stort skritt i utviklingen mot Global Crossings trådløse globale nettverk, og kobler sammen europeiske storbyer med undersjøiske kabler til USA, Asia og Sør-Amerika.

PEC-nettverket vil bestå av over 1 million kilometer med fiber, og linker de europeiske storbyene til det voksende, verdensomspennende IP-baserte fibersystemet.

Første fase av byggingen av det pan-europeiske nettverket startet i fjor. Da ble følgende byer tilkoblet nettverket: København, London, Paris, Strasbourg, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Hamburg, Hannover, Düsseldorf, Køln og Frankfurt.

I år planlegges en utvidelse av nettverket som omfatter forbindelse til Oslo og Stockholm. Andre byer som knyttes til er Berlin, Dresden, Leipzig, Nürnberg, München, Stuttgart, Lyon, Marseille, Bordeaux, Torino, Milano og Zürich.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse