Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk løsning for biometrisk passord

Mens Microsoft gjør avtaler om å utvikle passordsystemer for Windows som bygger på biometriske data som skanning av øye og fingeravtrykk, har et norsk selskap allerede lignende teknologi klar.

fingeravtrykk
Advanced Communication Technology i Oslo har utviklet et system som kan utføre finger-, ansikts-, og stemme- autentisering. Microsoft vil ta i bruk lignende systemer i Windows, ifølge amerikanske kilder.

Det norske systemet, som er tilgjengelig i dag, er laget for bruk i både store lokalnettverk og Internett og har klient/tjener struktur, tilpasset Windows NT 4.0/2000/95/98, samt Lotus Notes.
Det støtter fire forskjellige fingeravtrykksteknologier (kapasitiv, polymer, optisk, radiofelt) og kan gjøre samtidig matching av finger og ansikt.

Alternativ pålogging
Systemet har de siste 12 måneder vært under testing hos blant annet finansgiganten Prudential Securities i New York, en av de største Lotus Notes installasjoner i verden. Prudential bruker systemet for å eliminere passord ved pålogging i NT samt Lotus Notes.

«Skjult» passord
Styrken til systemet er at det tilbyr et enkelt biometrisk API (grensesnittflate) som lar eksisterende passord-baserte applikasjoner ta i bruk biometri. Systemet fungerer i praksis som en biometri-til-passord-konverterer slik at applikasjoner kan fortsette å bruke passord «under panseret», men dette skjules for brukeren.

Brukeren behøver bare å legge fingeren på fingeravtrykkssensoren, og denne enkle handlingen erstatter det klassiske passordet.

Systemet er vesentlig enklere enn andre løsninger på markedet, da det kun består av en eneste rutine. Denne rutinen returnerer brukernavn og passord for den bruker som legger sin finger befinner seg på sensoren.

Stikkord: Mobil