Opera logo

Annonse


Målpris til Opera

Opera logoI en pressemelding fra Noregs Mållag gis det følgende begrunnelse for tildeling av prisen:

”Om ikkje nynorsk blir eit fullverdig IT-språk i løpet av nokre år, vil språket vårt bli sett på sidelina i løpet av ein generasjon. Stoda er ikkje bra. Det skjermmiljøet som møter oss er på bokmål, dersom det ikkje er på engelsk, programvareprodusentane har ikkje vist interesse for nynorsk, og styresmaktene har vore trege å få på bana.

Kommersiell glede
– På denne bakgrunnen er det ekstra gledeleg å sjå at det finst bedrifter som utviklar nynorske dataprogram. Ei av dei er Opera Software. At det skjer på kommersielle premissar gjer oss ikkje mindre glade – lite gler oss nynorskfolk meir enn å høyre at språket vårt løner seg, heiter det i grunngjevinga frå styret i Noregs Mållag.

Det er Jon S. von Tetzchner som mottar prisen på vegne av Opera Software.

Noregs Mållag deler ut Målprisen med ujevne mellomrom til personer som på ulike måter har gjort det de kaller ”en stor innsats for nynorsken på felt som er særleg viktige for språket”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse