Annonse


Fra Global One til Nextra

Stephenson kommer fra stillingen som Executive Vice President i Global One, der har han hatt ansvaret for konsernets verdensomspennende operasjoner.

– Ambisjonen er å bli en av de ledende Internett-baserte kommunikasjonsleverandørene til bedriftsmarkedet i Tyskland. Vi er allerede blant Tysklands ti største. Med ansettelsen av Rex Stephenson styrkes denne satsingen ytterligere, sier adm. dir. Morten Lundal i Nextra og konserndirektør for Internett i Telenor.

Ansettelsen kommer som følge av en rekke oppkjøp av ISPer (Internet Service Providers) i Tyskland, deriblant e.comp i Darmstadt og Seicom i Stuttgart. Siden november 1999 har Nextra kjøpt fire selskaper i Tyskland..

– Oppkjøpene de siste månedene er uttrykk for en offensiv satsing. Vi står foran en spennende periode med å utvikle Nextra til en ledende tjenesteleverandør for bedriftsmarkedet i Europa. Jeg gleder meg til å lede Nextra i Tyskland i denne prosessen,” sier Rex Stephenson.

Annonse


Stephenson har en allsidig yrkesbakgrunn med blant annet lang tjenestetid i det britiske forsvaret. Han er utdannet ingeniør fra London University med videreutdannelse fra US Defense Systems Management College.

Stephenson har hatt flere lederstillinger i Cable & Wireless og ledet prosjektdivisjonen i Deutsche Flugsicherung GmbH. Han var leder for Worldwide Networks Division i Deutsche Telekom før han ble utnevnt til stillingen som Executive Vice President med ansvar for globale operasjoner i Global One.