Annonse


Felles marked for PC-produsenter

Tre av verdens største PC-leverandører, Compaq, HP og Gateway, opplyste mandag at de skal starte en markedsplass på Internett for å få ned leverandørkostnadene.

En rekke mindre konkurrenter er også med i samarbeidet, og ett eget selskapet skal opprettes for markedsplassen, skriver Computer Sweden.

Kostnadene reduseres
Markedsplassen er ment å redusere kostnadene i leverandørleddet med fem til syv prosent, og målet er at markedsplassen skal generere 600 millioner dollar i omsetning de nærmeste årene. Allerede om tre måneder regner man med at markedsplassen er i gang.

– Målet er at leverandørkostnadene skal ned, opplyste konsernsjef i Compaq, Michael Capellas, på en pressekonferanse mandag.

Annonse
IBM vil ikke være med
IBM var blant de selskapene som ble tilbud å delta på markedsplassen, men som takket nei. I stedet igangsetter de en konkurrerende portal. Tidligere har selskapet uttalt at de har planer om en handelsplass med opp til ti partnere, og på tirsdagen konkretiserte de disse planene som ett svar på utspillet fra Compaq, HP og Gateway

Allerede i mai lanserer IBM sin markedsplass med en rekke leverandører som ennå ikke er navngitte. Også denne portalen er motivert av ønsket om å spare penge i leverandørleddet.

IBM opplyser også at de sparte mer enn 2,2 milliarder kroner på å handle over nettet i løpet av fjoråret.

Intel avventendeIntel, verdens største produsenter av chips, har ennå ikke bundet seg til noen av partene. Selskapet opplyser at de ennå ikke er klare for å knytte seg til en digital børs.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse