Annonse


Full krangel om m-handel

De tre mobiloperatørene Hutchison, Cable & Wireless HKT og SmarTone la i går frem planene om en etablering av et forum som skal utvikle en krypteringsnøkkel (PKI) for autentisering av m-handel, skriver Telecom Asia.

– Et kartell

Problemet er at et fjerde selskapet, Sunday, har fortalt at de ble nektet tilgang til forumet, som adm. direktør i Sunday, Craig Ehrlich, beskriver som et ”kartell”.

Sunday mener at man har tatt opp dette spørsmålet for to måneder siden med Hong Kong Post og Stock Exchange of Hong Kong, men da ville de tre store mobiloperatørene visstnok i være med.

Annonse


– Hvis det er et åpent forum, hvorfor inviterte de oss ikke til å bli med for to måneder siden, sa en talsmann for Sunday.

Cliff Woo, som er viseadm. direktør i Hutchison Telecom sa i en kommentar til beskyldningene at forumet var både ”åpent og ikke diskriminerende.”

Han sa at forumet ikke ville kreve noen avgift for å ta i bruk sertifiseringene og at målet er å kunne gi råd til selgere, grossister og operatører.

Ingen konspirasjon

Talsmenn for Cable & Wireless HKT og SmarTone, samt Woo, nektet for at de var ute etter å utvikle en mer avansert m-handelsplattform som ville sette dem i førersetet i forhold til konkurrentene i den kommende utvalgsprosessen for 3G-lisenser.

De tre selskapene planlegger å bruke rundt 1,28 million dollar på sertifiseringen, som det er planlagt at skal være klar for prøvekjøring før slutten av året, Telecom Asia.

Annonse