Annonse


– Waptelefoner bør bli gratis

Flere bedrifter i Norge har lansert betalings- og bestillingstjenester på wap, men et beskjedent antall wapbrukere stiller seg noe avventende til å ta i bruk den nye teknologien.

Representanter fra både Nokia og Ericsson oppfordrer næringslivet til å satse aggressivt på wap, hvis de er interesserte i å etablere mobilt Internett som en ny kanal til sine kunder.

Gi bort telefoner

En idé er å utstede telefoner litt på samme måte som banker og firma utsteder VISA-kort, med egne ekstratjenester og bedriftens logo påtrykt kortet.

Annonse
– Hvis bankene er litt ”pro”, gir de bort telefonene, sier Dagfinn Birkeland, Ericssons produktsjef for mobilt Internett.

Til VIP-kunder

Nokias business development manager Scandinavia, Johan Sjöquist, mener at en mulig strategi er å gi bort, eller gi gode tilbud på waptelefoner til kunder som oppfyller visse kriterier, enten det er spesielle medlemmer, VIP-kunder, eller utvalgte storbrukere.

– Flyselskaper kunne for eksempel gitt bort wapterminaler til sine gullkunder. I tillegg til å ha påtrykt selskapets logo, kan telefonene være forhåndsprogrammert til å føre brukeren til en spesiell waptjeneste eller portal, sier Sjöquist.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse