Vegard Pål

Annonse


Bygger bredbånd i 25 byer

Vegard Pål– Vi vil i løpet av ett par år kunne tilby bredbåndsnett til 80 prosent av alle bedriftene i Norden med mer enn ti ansatte, uttaler Pål E. Vegard, adm. direktør i Tele1 Norge.

På en pressekonferanse torsdag presenterte Tele1 Europa sine planer for utbygging av sitt fibernett. Der de selv ikke legger fiber, benytter de seg av avtalen med Telenor om operatøraksess.

Leier gjerne av konkurrentene
– For oss er det ikke noe problem å kjøpe kapasitet av konkurrentene dersom det ikke er lønnsomt for oss å bygge eget, og vi har heller ikke noe imot å leie ut egne fiberpar. Men i alle de konsentrerte forretningsområdene skal vi legge fiber.

– Vi satser på å levere det beste totaltilbudet til bedriftene, og det er der vi skal være sterkest, forteller Vegard.

Annonse
Dagens nettverk gir ikke mer enn 128 kbit/s, mens det kommende fibernettet vil gi minst 2 megabit/s, lover Vegard.

-Vårt mål er å bli ledende på bredbåndstjenester til nordiske bedrifter.

Dans for gullkalven
I likhet med de øvrige teleleverandørene skal Tele1 søke UMTS-lisens, og Vegard måtte medgi at det nå er ett passende tidspunkt å pynte seg for aktuelle samarbeidspartnere.

Tele1 kunne ikke avsløre hvilken selskaper det kan være aktuelt å danne konsortium med, i forbindelse med søking av UMTS-lisens.

– Men uansett om vi får UMTS-lisens eller ikke vil vi fortsette utbyggingen av vårt bredbånd som planlagt, understreker Vegard.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse