Ole Lund

Annonse


– Morsomste jeg har vært med på

Ole LundArne Gilbakken og Rune Relling ville ha Norges ledende forretningsadvokat med på et IT-eventyr på Voss, vestlandsbygden som er mest kjent for smalahove, jazz og ski. De hadde ingen penger, men de hadde en ide.

En halv time seinere var Ole Lund med på eventyret. I dag er han styreformann i Nordisk Språkteknologi AS og det voksende selskapets viktigste sugerør inn i kapitalmarkedet.

Lund har aldri angret et sekund på sitt impulsive ja.
– Dette er nok det morsomste jeg har vært med på i norsk næringsliv, sier han mens NSTs gründere og ansatte feirer lanseringen av det første språkteknologiske produkt.

Lund ble med Gilbakken og Relling til Belgia for å forhandle avtale med Lernout & Hauspie, som har utviklet grunnteknologien NST bygger på. Etter flere runder gikk en avtale i havn.
– Da visste jeg at dette hadde en fremtid, sier han.

Annonse
Kapital: No problem
For et år siden var også kapitalen på plass. Inntil da hadde mange av NSTs ansatte jobbet på grunnlag av fagre løfter og kommunal lønnsgaranti. Med 100 millioner kroner på kontoen fra norske investorer (Telenor Venture, SND Invest, Vesta Forsikring, Four Seasons Venture og andre) lå veien åpen.

I andre halvår må NST hente mer kapital, trolig 3-400 millioner kroner. – Jeg tror ikke det skal bli noe problem å skaffe det. NST er allerede på banen med produkter, og flere kommer på løpende bånd. For investorene tror jeg dette vil bli en fenomenalt lønnsom investering.

Forsprang
Konkurrentene finnes, men NST har et forsprang på dem, mener styreformannen. – En strukturert database på over 500.000 talte ord tar det tid å bygge opp. Og i denne bransjen er ”time to market” avgjørende.

Ole Lund ser også selv frem til å ta teknologien i bruk. Han er ikke helt novise på tastatur, men er mer fortrolig med diktafonen.

– Som jurist gleder jeg meg til å ta i bruk et dikteringsverktøy som er tilpasset mitt yrke og mitt fag. Og det kommer om ikke så lenge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse