Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Truer verdens IT-rikeste

Hvem er den rikeste IT-mannen i verden? Microsofts Bill Gates er på full ned fra tronen, men Oracles Larry Ellison er på vei opp.

Ellison, Larry
Etter mandagens aksjestup for Microsoft tapte selskapets styreformann og stifter Bill Gates astronomiske 86,8 millliarder kroner. Hans formue anslås etter det siste raset å være verdt 429 milliarder kroner.

Puster i nakken
Verdien av Gates eiendeler er fremdeles nok til å tviholde på tittelen «verdens rikeste mann», men Oracle-sjef Larry Ellison puster ham kraftig i nakken.

Databaseprodusentens rakett-vekst har ført til en markant økning i verdien til grunnlegger og styreformann Larry Ellison. Ifølge beregninger Reuters har gjort er han verdt 416,6 milliarder kroner.

Microsoft-aksjen gled 15,6 prosent på Nasdaq-børsen etter det amerikanske justisdepartementets planer om å splitte selskapet ble kjent, kombinert med skuffende utsikter til økt inntjening.

Microsoft-aksjen er nå 45 prosent mindre verdt enn på det høyeste tidligere i år, mens verdien på databaseprodusenten Oracle har steget 544 prosent siden selskapet nådde bunnen for mindre enn 12 måneder siden.

Origo