FreePad

Annonse


Smartere enn SmartPhone?

FreePadI mars lanserte Telenor sin Smartphone, en telefon som muliggjør mottak av e-post, surfing på Internett og sending av tekstmeldinger i tillegg til ordinære telefontjenester.

Dette viste seg å være et smart trekk. Forhandlerne kunne etter halvannen uke melde om overraskende gode salgstall.

Det ukjente norske teknologiselskapet Screen Media har utviklet en enkel Linux-basert trådløs Internett-terminal, som i praksis inneholder mange av de samme funksjonen. FreePad er ikke en skjermtelefon i samme forstand som Smartphone, men derimot en internetterminal med telefonimuligheter.

– Oppfølger til Smartphone
– FreePad har mange likheter med Telenors SmartPhone. På mange måter er dette en oppfølger til SmartPhone, opplyser adm. direktør i Screen Media, Carl Henrik Janson.

Annonse
– I motsetning til SmartPhone er ikke Freepad avhengig av kabeltilknytning, så du kan ta den med deg i sofakroken, forteller Janson.

– Når kan vi vente at Freepad kommer på markedet?
– I realiteten er vårt produkt ferdig, men vil ikke komme på markedet før på senhøsten, sier adm. direktør i Screen Media, Carl Henrik Janson.

Produktet ble blant annet vist frem på årets CeBit-messe, der responsen var meget god, i følge Janson. Produksjonen forventes imidlertid ikke å skje før i sommer.

Linux-plattformen enklest å bruke
– Dere har valgt Linux som plattform for terminalen. Er dette et bevisst valg?
– Vi er åpne for å bruke andre operativsystemer, men i dette tilfellet var Linux svært hendig å bruke og den beste løsningen.

– Jeg tror Linux i strippet versjon fort kan bli en type standard for denne type terminaler. Vi ser at flere av våre konkurrenter satser på det samme, uttaler Janson. Han påpeker at Linux-løsningen bidrar til at maskinen vil fungere meget raskt.

Avtale med de store teleaktørene nødvendig
Det har vist seg vanskelig å komme inn på det norske markedet med denne type produkter, dersom man ikke har hatt en avtale med en av de større teleleverandørene. Har Screen Media en slik avtale på trappene med norske eller utenlandske aktører?

– Det vil jeg ikke kommentere, uttaler Janson. Han kan likevel bekrefte at kontinuerlige samtaler foregår.

Det som gjør FreePad mulig er den nye versjonen av den trådløse standarden DECT. DECT DMAP, som gir datakommunikasjon i tillegg til vanlig telefoni.

DECT DMAP vil gi langt raskere og billigere trådløs surfing enn feks. WAP og satellitt-baserte tjenester.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse