Annonse


GTS – ukjent med 4.500 ansatte

For GTS i Norge er mobiltjenester foreløpig et ad-on produkt for bedriftskundene.

Mange i Norge vil kjenne GTS under navnet NetSource som Christen Sveaas solgte for et par år siden. Alt da hadde selskapet bygd opp en betydelig europeisk virksomhet med 450 ansatte.

Siden har GTS kjøpt opp en rekke selskaper og vokst som en rakett. Fortsatt er Global TeleSystem Groups (GTS) virksomhet i Norge lokalisert i Kristiandsand.

Det som begynte med en enkel call back-tjeneste i Kristiandsand har altså vokst på seg til å bli en storaktør i europeisk telecom.

Annonse
9000 kunder
GTS har i Norge 9000 bedriftskunder. Og fem kontorer. Foruten Kristiandsand er de lokalisert i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. GTS har om lag 50 ansatte i Norge og om lag 100 salgsrepresentanter indirekte. Vi husker best NetSource sin evne til å selge sine tjenester til diverse internasjonale humanitære organisasjoner.

– Vi kan i dag levere et meget bredt spekter produkter og har kunder i de fleste segmenter av næringslivet. GTS satser hovedsakelig på bedriftsmarkedet, men har også et par tilbud på privatmarkedet. Når vi nå blir mobil serviceprovider kan vi yte et mer fullverdig tilbud til våre kunder, sier administrerende direktør Thore Berthelsen da vi besøkte bedriften i Kristiandsand nylig.

Europeisk MCI
Slik GTS framstår i dag minner det oss mest om et europeisk MCI. De hevder selv å råde over Europas største fiberoptiske nett som har 1700 kilometer fiber ved utgangen av dette året. Det er basert på moderne laserteknologi som gir nettet en makskapasitet på hele 70 terabit/s. GTS har noder i 30 europeiske byer.

Selskapet er nå med (50%) i et konsortium som legger en transatlantisk kabel med 2,4 terabit/s redundant kapasitet. Det betyr 30 millioner talekanaler som innebærer at 30 millioner mennesker i Amerika kan snakke med 30 millioner andre i Europa samtidig via denne kabelen. GTS har gått sammen med Teleglobe, AT&T, Singapore Telecom og Cello Broadband om denne sjøkabelen som har prosjektnavnet Flag.

Et annet produkt er deres GTS Internet Backbone (Ebone) med en kapasitet på 10 Gbit/s, som kommer i løpet av dette året.

Tjenestekvalitet
– Kontrollen over et så stort eget nett setter oss i stand til å tilby en unik tjenestekvalitet. Fordi vi opererer i eget nett kan vi tilby garantert båndbredde over Internett. I juni lanserer vi Internet Dedicated Access som kort sagt betyr at du i Europa kan få garantert båndbredde over Internett til meget lave priser. Et annet produkt vi samtidig lanserer er Internett Lan on demand. I Norge har vi et SDH-nett som vi dels leier av Enitel, sier Thore Berthelsen entusiastisk.

Bredt spekter
Blant produktene GTS kan tilby en bedrift nå er:
Direkte telefoni i eget nett
Vanlig fasttelefoni
Privataksess telefoni
Internettaksess for bedrifter
Mobiltelefoni
UMS-tjenester
Telefonkonferanser
Web-møter
Telekort
Samlefaktura med besparelsesrapport

Det store egne nettet har gitt dem en rekke Internett Service Providere (ISPer) som kunder. Det synes helt åpenbart at det er internasjonalt rettede bedrifter med bred europeiske kommunikasjon som framfor alt vil etterspørre GTS sine tjenester. Og med den trans-atlantiske kabelen er snart USA på kartet også.

Vår vurdering:
+ Meget solid europeisk nett
+ Bredt tjenestespekter for bedriftskunder
+ Sterk kapitalbase

– Lite egen aksess og få noder i Norge
– Begrenset distribusjonsapparat i Norge
– Mobiltjenestene svakt utviklet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse