Annonse


Tar deg på ordet, selv i fylla

Dette er i hvert fall planen til den brittiske eksperten i stemmegjenkjenning, Domain Dynamics, som har utviklet tekonologien Time Encoded Signal Processing and Recognition (TESPAR).

Tar deg på ordet

Lisens på TESPAR ble nylig solgt til EartPort.com, som skal bruke systemet til sin EarhWallet-tjeneste, en slags serverbasert personlig bank- og kredittkortkonto. Poenget med EarthWallet er at du registrer kontoinformasjonen din kun en gang på EarthPort’s server, og deretter tar EarthWallet seg av alle dine kjøp og transakasjoner på nett.

Alt du trenger å gjøre er å logge deg på EarthWallet, og nå skal det altså bli mulig å gjøre dette ved å bruke din egen stemme som inngangskode.

TESPAR bruker en svært rask og minnebesparende teknologi i sine gjenkjenningsalgoritmer, og har derfor kun behov for å få overført små mengder stemmedata over mobiltelefonen, sier Domain Dynamics.

Snøvling i fylla

Stemmegjenkjenningen skal være meget fleksibel, og systemet har etter sigende blitt testet med stort hell på personer med både tannverk og forkjølelse. TESPAR kjenner deg til og med igjen om du skulle ha tatt et par drinker over edruelighetskvoten, hevder Domain Dynamics.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse