Annonse


Don’t Panic!

Bok blir waptjeneste

Douglas Adams, forfatteren av den femdelte trilogien ”The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, har for lengst sørget for å starte et internettprosjekt basert på den intergalaktiske guiden som beskrives i bøkene, og ga prosjektet navnet H2G2 (det ble for dumt med www.thehitchhikersguidetothegalaxy.com).

Adams’ internettselskap Digital Village Ltd lanserte guiden på wap i desember, og H2G2 står i dag blant det mest særpregete og morsomme som mobilt internett har å tilby.

– Vi har gjort fiksjonen til virkelighet, vi har skapt Hitchhiker’s Guide To The Galaxy: Earth Edition, sier Ted Bissel, chief operations officer i H2G2.

Annonse


Clinton, sex og lutefisk

Kort fortalt er H2G2 en stadig voksende database, med informasjon om ”life, the universe and everything”. Man kan søke på ord eller fraser, og får henvisning til alle relevante innlegg i guiden. Ordet ’relevant’ brukes her med forbehold, for som oftest gir søkene helt andre resultater enn forventet, og du ramler stadig vekk over nye fornøyelig innlegg i databasen.

Et søk på f.eks ”Clinton”, gir resultatene ”Sex”, ”Jackson, Mississippi, USA”, ”Stop-motion Animation Programmes”, og ”Schadenfreude (Skadefro)”.

Eller hva har H2G2 å si om lutefisk? Et langt innlegg med tilhørende oppskrift forklarer at det dreier seg gammel, tørket, bleket stinkende fisk som spises av nordmenn som egentlig kun er interessert i tilbehøret – øl og akevitt.

– I dag har vi rundt 22 000 innlegg i basen, og vi vokser stadig, sier Bissel til Wapland.no.

Alle kan bidra

For å fylle opp H2G2 med informasjon, er det fritt frem for alle til å bidra med innlegg i databasen. Heldigvis finnes det også noen offisielle researchere, som legger inn såkalte ”autoriserte” innlegg i guiden. Disse er ofte av noe høyere kvalitet, og inneholder gjerne tegninger og animasjoner.

Foreløpig har du bare tilgang til den autoriserte delen av H2G2 på wap, i tillegg til at du kan bidra med journalinnlegg i databasen når du er ute og reiser.

– Alle databasepostene er i tillegg utstyr med geografiske koordinater, slik at vi etter hvert vil kunne tilpasse tjeneste nøyaktig etter hvor brukeren befinner seg i verden, forteller Bissel.

42?

Som seriøst oppslagsverk er nok guiden til tider mer forvirrende enn informativt, men at det går an å tilegne seg gode porsjoner kunnskap mens man humrer seg gjennom innleggene er hevet over all tvil.

H2G2 er full av svar – det gjelder bare å finne ut hva som er det riktige spørsmålet.

Wap til H2G2 på wap.h2g2.com

Annonse