Samsung 2400

Annonse


Slank koreaner til dresslommen

Samsung 2400SGH 2400 veier bare 90g. Den er utstyrt med et stort og lettlest display med sjøgrønn bakgrunnsbelysning.

Bakgrunnsbelysningen kan stilles inn til å slå seg av etter 10 eller 20 sekunder. Telefonen har stemmestyring, taleopptak og vibrasjonsvarsling og kan kobles opp mot en PC (via ekstrautstyr).

På SGH 2400 kan du velge mellom 17 ringetoner, alle fremført på et vis som får førskolebarnas blokkfløyteøvelser til å fortone seg som balsam for øret.

Hyggelig dame
SGH 2400 kan lagre 20 navn med talemerker til stemmestyrt oppringing. Her skiller telefonen seg fra den voice-løsningen som Motorola og Ericsson har valgt. Med det samme du åpner flipplokket hører du en kvinnestemme som ber deg si navnet på den du vil nå. Telefonen er koreansk, og det mistenker jeg den hyggelige stemmen for å være også (selv om hun snakker engelsk).
Denne funksjonen kan imidlertid kobles ut.

Annonse


Design
Utseendet på SGH-2400 er umiskjennelig Samsung. De som har tegnet denne modellen sliter med den samme forkjærligheten for hjørner som sine konkurrenter i Stockholm har gjort.

Telefonen kommer i fargene sølv, gull, mørk grå og dyp blå. Testeksemplaret jeg har mottatt skal i følge innpakningen være gullfarget, og med en stor porsjon godvilje kan jeg strekke meg til å gå med på at den har et gyllent skjær.

Baksiden er lys gråbrun, det samme er antennen. Antennen kan for øvrig trekkes ut, noe som kan være nyttig dersom forholdene er dårlige.

Handsfree som standard
Øverst på venstre side sitter inngangen til handsfreesettet. Over dette hullet sitter en gummiplugg som skal hindre bøss i å trenge inn i telefonen. Pluggen har en ”leppe” som gjør den lettere å nappe ut, men som ikke bidrar til å forskjønne telefonen.

Telefonen kommer med bærbar handsfree som standard. På denne sitter også en liten knapp som du kan bruke til å fjernstyre telefonen. Lydkvaliteten er meget god, både på handsfreesettet og i den innbygde høytaleren.

Liten oversikt
Tastaturet gir god respons, men tastene ligger dypt og har en glatt overflate. Dermed blir det vanskelig å føle seg frem på tastaturet. Menyen er grei, men ikke så oversiktelig som vi er blitt vant til på telefoner med grafisk display.

Navigeringen skjer ved hjelp av to navigasjonstaster som endrer funksjon, avhengig av hvor i menyen du befinner deg. Over disse tastene kan du lese deg frem til hvilken funksjon tasten til en hver tid har. Høyre tast brukes stort sett til å bla fremover i menyen, men skulle slumpe til å trykke deg for langt må du over på de to blanke tastene på siden av telefonen for å komme tilbake.

Telefonen har 140 sekunder minne for talememo. På de fleste telefoner er det mulig å koble inn denne funksjonen under en samtale, noe som er kjekt hvis du ønsker å ta opp et telefonnummer, en handleliste eller annen informasjon fra den du snakker med. Men på SGH 2400 er denne funksjonen bare tilgjengelig når du ikke snakker med noen…

Profftelefon?
Ole-Bjørn Agard, produktsjef i Samsung Electronics Norge (SENAS), sier telefonen hører hjemme i proff-segmentet. Den mangler imidlertid både kalender, tidsplanlegger og IrDA, og vi har derfor valgt å plassere den i klassen for erfarne mobilbrukere.

Telefonen passer ellers bedre til findressen enn til joggedressen. Og den blir neppe heller noen slager i skolegården. Til det blir en prislapp på 3.990,- i stiveste laget….

Stilig proff fra Samsung

Annonse