Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


– Plass til flere i mobilbransjen

Foto: Jørgen berner RossDen danske teleanalytiker John Strand sier til ITavisen at det bare er plass til åtte av de ti nye tjenestetilbyderne.

– Det er plass til mange flere aktører i mobilbransjen. John Strand kan ha rett når han spår trange tider for de nye tjenesteleverandørene som satser på massemarkedet, men for aktører som tilbyr mobiltelefoni som del av et totalkonsept for bedriftskunder ligger det andre økonomiske vurderinger til grunn, sier administrerende direktør Pål Vegard i Tele1 Europe til ITavisen.no.

Tele1 Europe vil tilby sine 2.000 bedriftskunder og 10.000 privatkunder mobile tjenester i tillegg til de andre teletjenestene de kjøper i dag.
– Vi tar ikke sikte på massemarkedet, sier Vegard.

Pål Vegard gir Strand rett i at lønnsomheten er tvilsom for de nye aktørene som ikke har noen etablert kundebase verken i privatmarkedet eller bedriftsmarkedet.
– Men det skyldes i høy grad også rammebetingelsene de nye tjenestetilbyderne får hos sin nettoperatør, enten det er Telenor Mobil etter NetCom, sier han.

– Det er operatørene som sitter igjen med en altfor stor del av kaken på mye av trafikken, spesielt fast til mobil. Dette er en ren melkeku for Telenor Mobil og NetCom. De virtuelle operatørene må få sin del av termineringsinntektene, spesielt dem som opererer med egne nummerserier, sier Vegard.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse