Annonse


Kina våkner til wap

I utgangen av 1999 hadde Kina 8.9 millioner brukere på Internett, men PC-prisen ligger langt over en gjennomsnittlig kinesisk månedslønn. Samtidig hadde landet hele 60 millioner mobiltelefoner i bruk, og det forventes at dette tallet stiger til 100 millioner i 2001, melder nyhetsbyrået AFP.

Spår enorm vekst

Utenlandske produsenter vil utvilsomt bli tiltrukket av prognoser som lover 250 millioner waptelefoner i Kina innen 2004.

– Våre fremtidsanalyser har bestandig blitt overgått i Kina, og mobiltelefon er nøyaktig det kineserne ønsker seg, sier David Armstrong , ansvarlig for Ericsson i Kina.

Elsker gadgets

Den ekstraordinære optimismen i Kina’s internettmarked tilegnes i stor grad den sterke asiatiske kjærligheten til ”gadgets”, melder AFP. I tillegg ser mange en potensiell mulighet til å koble Kinas spredte provinser tettere sammen.

Naturlig nok vil mobiltelefonene og ekstratastatur ha kinesisk skriftspråk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse