E-handel (tegning)

Annonse


Ser etter godbiter

E-handel (tegning)Mikalsen har blant annet en forhistorie som langsiktig investor i norske IT-selskaper, med 25 år i Norsk Data og 10 år i Tandberg.

– Det som skjer nå, er en utsortering av dårlige prosjekter. I den type svingninger som nå skjer skilles klinten fra hveten. Denne utsorteringen skjer kanskje ikke i løpet av èn nedgang, men det er slik aksjemarkedet fungerer for å skille de gode prosjekter fra dårlige, sier Terje Mikalsen, som er styreformann i Venturos-gruppen.

Ser etter godbiter
Mikalsen følger med og vil særlig se på hva som skjer når Nasdaq-børsen åpner etter kursraset der sist fredag. Han regner med at enkelte selskaper med gode prosjekter vil bli lavere priset som en følge av dotcom-selskapenes verdifall, og vil ha øynene åpne for godbiter.

– Vi ser stadig etter nye prosjekter å investere i. I utgangspunktet liker vi best å gå inn i prosjekter der vi kan få reell innflytelse. Venturos er en aktiv eier som ønsker å bidra til utvikling av selskaper. Derfor er det ikke like aktuelt å gå inn i selskaper som Merkantildata, der det kreves store aksjeposter for å få reell innflytelse, sier Mikalsen.

Annonse
Lite dotcom
Venturos-gruppen har IT-investeringer på mellom en og to milliarder kroner, avhengig av kursene. Inntektene kommer når selskapet selger seg ut, men med langsiktige perspektiver kan det ta lang tid.

Ett eksempel på at strategien lønner seg er engasjementet i Ciena. Da Mikalsen solgte seg ut etter å ha investert 400.000 US dollar (ca 3,2 millioner kroner) var prisen steget 37 ganger.

Venturos er nå inne i to selskaper som har samme gründer som Ciena: Corvis og Cidra, som grovt sagt jobber innenfor optiske nettverk. Produktene er på pionerstadiet og skal på markedet i løpet av noen få måneder, ifølge Mikalsen.

Venturos har få investeringer i dotcom-selskaper.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse